П`ятниця, 26.04.2024, 12:13Вітаю Вас Гість | RSS
Гребінківська гімназія
Меню сайту
Наше опитування
Який шкільний предмет для вас найцікавіший?
Всього відповідей: 423
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Квітень » 27 » Відзначення 30 річчя Чорнобильської трагедії
12:11
Відзначення 30 річчя Чорнобильської трагедії

Чи знаєш ти, світе,

                                                                                   Як сиво ридає полин,

 Як тяжко, як тужно

 Моєму народу болить!

Борис Олійник

   Чорнобильська трагедія… Сьогодні це вже історія України. Але для нас, людей, ці слова постійно викликають  тривогу.  Чи не повториться цей жах знову?

   Щоб не робити помилок у майбутньому, треба пам’ятати уроки минулого. Тож, протягом квітня, у Гребінківській гімназії відбулися заходи, присвячені 30-й річниці Чорнобильської трагедії.

   Проведено інформаційні години та виставку фото композицій на тему«Чорнобиль не має минулого часу».  Учні 1-А, 1-Б, 2-Б класів разом з класними керівниками Литвиненко С.П., Федоренко Л.П., Острянською В.В. зустрілися з ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Буйволенком Василем Івановичем.     Гість розповів учням про заходи по ліквідації наслідків катастрофи, про свою роботу на четвертому реакторі. Нещодавно Василь Іванович побував на території Чорнобильської АЕС у складі делегації від Полтавської області. Метою заходу було освячення ікони «Чорнобильський спас» та нагородження ліквідаторів грамотами від архієпископа Полтавського та Кременчуцького.  Особливу увагу присутніх привернула нагорода, яку ліквідатору вручили у зоні відчуження з нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи. 

     Класні керівники Дем’яненко Л.І. та Шевченко С.О. разом із учнями 8 класів провели виховну годину«Плаче згорьована земля» біля пам’ятного знака ,вшанували хвилиною мовчання  людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок, рятуючи від біди не одне покоління.

Для учнів 7-10 класів шкільний театральний колектив «Ми разом» (Кер. Щербак В.О.) підготував тематичну виставу «Сталкери» (за мотивами п`єси Павла Ар`є  «На початку та наприкінці часів»

 

 Учні гімназії з цікавістю переглядали документальні фільми «Битва за Чорнобиль»,  «Чорнобиль : за секунди до катастрофи» з подальшим їх обговоренням, створили галерею малюнків «Відлуння Чорнобиля: 30 років потому»

Чорнобиль – це гіркий урок не тільки нам, українцям, а й усьому людству. Наше завдання сьогодні – допомагати потерпілим, турбуватися про їх життя. Спільними зусиллями зробити все можливе для того, щоб віддячити за мужність, стійкість, терпіння, наполегливість у подоланні труднощів, що випали на долю «чорнобильців».

 

Переглядів: 597 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Peredplata