П`ятниця, 26.04.2024, 14:34Вітаю Вас Гість | RSS
Гребінківська гімназія
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 281
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Листопад » 29 » ДЕКАДА МАТЕМАТИКИ, ФІЗИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ
14:39
ДЕКАДА МАТЕМАТИКИ, ФІЗИКИ ТА ІНФОРМАТИКИ

Цікаво і захоплююче пройшла декада точних наук у Гребінківській гімназії. Різноманіття форм проведення декади зацікавила і захопила учнів різних здібностей та нахилів.
Для учнів 5-7 класів було проведено математичне шоу" Математикам без
жартів прожити неможливо". Учні розповідали цікаві факти з життя
видатних математиків, вірші про математику. Особливо сподобалися

гумористичні виступи учнів 5 класу А. Радченка, О.Волошина, Г.Ясько, А.Конькова, учнів 7-А класу Т. Коршака, О. Линовицької, А. Кучер та інших.

               

               

Учні 5-7 класів складали казки з математики, малювали геометричні орнаменти, демонстрували математичні фокуси та розваги, « мандрували» країною цікавої математики. На високому освітньому рівні пройшли уроки-презентації "Історія алгебри»(7-9класи), " Казки про податки "(9 клас)," Екскурсія в історію математики" (8-9 класи), "Цікава астрономія" (11 клас), науково-практичні конференції - "Математика в сузір`ї наук" (11-і класи), "Математика і професії" (11 -А клас - В.Носова, Н. Коробка, Т. Забіла, Р.Запорожець). Цікаві бесіди та повідомлення з фізики та інформатики провели учні 8-11 класів: " Комп`ютерні ігри: користь та шкода"." Людина, яка перевершила письменників-фантастів - Джобс", "Технології через 10 років", "З історії обчислювальної техніки". " Нобелевські лауреати 2011 року в області фізики", "Інформатика і сучасність". " Академік М.К.Янгель - вчений і мислитель, головний конструктор ракетно-космічних систем"( до 100 річчя від дня народження). Активну участь взяли учні 8-А, 9-Б та 11-Б класів у підготовці доповідей, рефератів до річниці з дня народження видатного ученого-математика М.В. Остроградського. Теми різноманітні: "Це був видатний українець", "Академік козацького роду", " Уклін великій спадщині ученого", " Остроградські:Михайлове коріння", " М.В. Остроградський - видатний математик».

                   

                    

                    

З цікавістю сприйняли учні повідомлення про Кременчуцький Національний університет ім. М.В. Остроградського. Зі своїми рефератами учні виступили на "Віснику новин" у гімназії, провели цікаву вікторину "Академік козацького роду", познайомили учнів молодшої школи з видатним земляком. Неабияку зацікавленість та гордість за нашу країну викликали реферати"Міжнародні математичні олімпіади" про видатні успіхи школярів на цих змаганнях та повідомлення про досягнення учня 11 класу нашої гімназії В.Яременка, який посів шосте місце на XVI обласних математичних змаганнях ім. М .В. Остроградського. Не підвели нашого видатного земляка на районній олімпіаді з математики учні, які зайняли перші місця : В.Яременко( 11-А клас, вчитель Л.І.Дем`яненко), В.Бондар(10 клас, вчитель Н.П.Гацула), І.Христиченко (9 клас, вчитель О.П.Петрусенко),Р.Жолудєв(7 клас,вчитель Н.П.Гацула). Другі місця посіли В.Носова., Н.Коробка( 11 клас), Я.Марченко (9 клас), трете місце посіли Д.Положай, Б.Радченко (10 клас).

               

Масовість, ентузіазм, ініціативу, інтелект, художній смак проявили учні у виставці-конкурсі стінгазет. Особливо активними були юні любителі науки і техніки 6-А,7-А,8-А,9-Б, 10-А,10-Б.11-А,1 1-Б класів.

               

Декада пройшла під керівництвом вчителів математики, фізики, інформатики
А.М.Бутивської.Н.П.Гацули,Л.1.Дем`яненко,О.М.Носова,П.А.Степанця,О.П. Петрусенко.
Бажаємо нових успіхів у навчанні та змістовному дозвіллі.

А.М.Бутивська, керівник методоб`єднання вчителів математики, фізики та інформатики Гребінківської гімназії.

Переглядів: 1955 | Додав: admin | Рейтинг: 2.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Peredplata