Четвер, 18.04.2024, 06:45Вітаю Вас Гість | RSS
Гребінківська гімназія
Меню сайту
Наше опитування
Який шкільний предмет для вас найцікавіший?
Всього відповідей: 422
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2019 » Грудень » 3 » Фестиваль гарбуза «Гарбуз fest +»
10:26
Фестиваль гарбуза «Гарбуз fest +»

 

Про важливість раціонального харчування чули усі. Але варто копнути глибше і стає зрозумілим: крім цього основного твердження, мало хто з нас володіє вичерпною інформацією про те, чому це так важливо для всього людства. Адже здорове харчування - запорука повноцінної життєдіяльності людини, збереження молодості і довголіття тіла та розуму.

Доведено, що нераціональне харчування суттєво впливає на тривалість життя людини, призводить до виникнення та розвитку неінфекційних захворювань: серцево-судинних, онкологічних, ендокринних та інш. На жаль, на сьогодні проблема правильного харчування стала головним викликом для людини, особливо у дитячому віці. Онкологічні і серцево-судинні захворювання, хронічні хвороби органів дихання, діабет зумовлюють понад 2/3 загальної захворюваності та близько 86% смертей українських громадян.

Саме тому ми вирішили впровадити проєкт «Випробування їжею або Foodchallenge», для того, щоб привернути увагу дітей, батьків, вчителів до проблеми раціонального харчування. Першим етапом реалізації проєкту став фестиваль гарбуза «Гарбуз fest +». Чому саме гарбуз? Гарбуз - корисний продукт, який цінують у всьому світі. Попри те, що гарбуз складається на 90% з води, він містить безліч вітамінів, амінокислот, білків, вуглеводів. Зокрема, в овочі міститься такі вітаміни як А, С, Е, D, РР, К, групи B і рідкісний вітамін Т. Він допомагає прискорити процеси засвоєння їжі і нормалізувати метаболізм, перешкоджає накопиченню організмом жирових клітин, виводить з організму холестерин, токсини, шлаки, покращує роботу серцево-судинної системи та зменшує ризики гіпертонії, підвищує імунітет. І взагалі, гарбуз - це ціла аптека, в якій містяться ліки від багатьох хвороб.

А які чудові виходять з гарбуза каші, запіканки, оладки, супи, млинці, вареники, пироги, напої !
І останній аргумент на користь гарбуза - його помаранчевий колір, який піднімає настрій, а вирізані маски та вироби з гарбуза викликають посмішку.
Отож, фестиваль довів і дорослим, і дітям, що гарбуз - дуже корисний продукт, який повинен посісти важливе місце у нашому здоровому харчуванні, а особливо в осінньо-зимовий період.

 

Переглядів: 272 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Peredplata