Вівторок, 16.04.2024, 17:38Вітаю Вас Гість | RSS
Гребінківська гімназія
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 281
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2021 » Березень » 19 » Народний майстер художньої вишивки
10:28
Народний майстер художньої вишивки

Вишивка –різностороннє явище художньої культури українського народу. Це один із найдавніших видів народного декоративного мистецтва. Історична та літературна фольклористика підтверджують  давнє існування на українських землях вишивки одягового, інтер’єрного, побутового та обрядового призначення. Кожна епоха вносила зміни у візерунки, а вишивальниці переповідали узори, створюючи співзвучні своєму часові складні орнаменти, які перепліталися з давніми уявленнями людини про світ.

Вчитель української мови та літератури Гребінківської гімназії Наталенко Олена Адамівна захопленням свого життя вважає художню вишивку. Її яскраві за кольором  вироби не раз виставлялися під час святкових заходів Гребінківської громади. Персональні виставки творів майстрині демонструвалися на міському, обласному та республіканському рівнях. Олена Адамівна творчо інтерпретує традиції народної вишивки. Вона застосовує у своїй творчості найпоширеніші техніки - хрестик, гладь. Майстриня творчо фантазує в створенні орнаментів чоловічих і жіночих сорочок. Світ уявлень майстрині розкривається насамперед у вишивці рушників.

За вагомі досягнення у справі розвитку українського народного декоративного мистецтва Наталенко Олені Адамівні було присвоєно високе звання народного майстра художньої вишивки.

Сама майстер, сподівається, що в Україні і надалі зростатиме інтерес до вишиванок і вишитих рушників, які будуть не просто прикрасою людини, але як і в давнину, оберігатимуть від негараздів і приноситимуть любов, щастя та гармонію у житті. А тих, хто хоче дізнатись більше про історію та символіку вишиванок, підібрати для себе особисто узори з певним символічним значенням, Олена Адамівна радо запрошує до гуртка «Вишиванка», який веде вже не один рік для учнів гімназії.

Колектив педагогів, учнів та батьків щиро вітає Наталенко Олену Адамівну з присвоєнням почесного звання і бажає творчої наснаги, успіхів, та нових досягнень!

Переглядів: 227 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Peredplata