Субота, 20.04.2024, 00:39Вітаю Вас Гість | RSS
Гребінківська гімназія
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 281
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2021 » Квітень » 19 » Педагогічна майстерня вчителя
10:35
Педагогічна майстерня вчителя

На виконання Річного плану роботи гімназії, плану внутрішньошкільної методичної роботи на 2020-2021 н.р., з метою підвищення професійної майстерності педагогічних працівників, поширення досвіду роботи досвідчених вчителів, ознайомлення з результатами роботи вчителів, які атестуються, з  09.03. по 19.03.2021 р. в закладі було проведено методичний тиждень «Педагогічна майстерня вчителя» .

Перевагами методичного тижня стали демонстрація професійних досягнень педагогів через основні види освітньої діяльності,  підвищення професійної компетентності вчителів, ознайомлення колег з результатами своєї роботи, розвиток ініціативи, творчого пошуку та розширення видів методичної роботи з педагогами.

Взаємовідвідування уроків допомогло вчителям більш детальніше ознайомитися з методикою проведення уроків  колег, запозичити родзинки для власного досвіду.

Під час проведення відкритих уроків усі педагоги  продемонстрували ґрунтовні знання матеріалу з навчальних дисциплін, що вони викладають, розуміння змісту і вимог навчальних програм та місця даного уроку у системі вивчення науки, знання методики викладання тієї чи іншої галузі знань, володіння методами організації навчальної діяльності, що забезпечують засвоєння матеріалу учнями.

Педагоги показали вміння використовувати нестандартні підходи до проведення уроків та виховних заходів, досконале володіння інформаційно – комунікативними технологіями  та поєднання з інтерактивними та проєктними методами навчання, практичне використання Інтернету та Google – cервісів. 

Було  використано як традиційні методи й форми роботи (фронтальне опитування, бесіда, розповідь, робота з підручниками, таблицями, практичні завдання – залежно від специфіки матеріалу, який засвоюється), так і інноваційні («мозковий штурм», проблемна ситуація, робота в парах і у групах, дискусія, взаємоперевірка, ситуаційно-рольові ігри, диференційовані завдання). Як правило, усі ці форми і методи роботи під час проведення навчання чергувалися, вміло поєднувалися, що забезпечило успішне виконання завдань: розвиваючих, дидактичних і виховних, а використання новітніх інформаційних технологій в поєднанні з традиційними стимулювали активність та пізнавальний інтерес учнів до навчання.

Завершився методичний тиждень підведенням підсумків проведеної роботи, зроблені висновки про достатній рівень проведених методичних заходів .

 

Галерея  «Педагогічна майстерня вчителя»

 

На уроці вчителя інформатики Степанця П.А. учні 8 класу вчилися працювати з мовою програмування Pascal.

 

 

Творчим підходом відзначався урок з предмету «Я досліджую світ» у 3 класі у вчителя - методиста Андрущенко В.О. 

 

Вчитель - методист Глібовець В.В. під час проведення уроку із зарубіжної літератури у 5 класі показав досвід використання мультимедійних технологій та новаційних педагогічних ідей та знахідок. Насичений у  організації та з використанням

 

На уроці узагальнення з математики у 6 класі, який провела вчитель Дем'яненко Л.І., велика увага приділялась формуванню вміння порівнювати математичні вирази, розвитку логічного варіативного мислення.

 

Нестандартний та креативний підхід до вивчення мовної теми у 9 класі з використанням ІКТ продемонстрував  вчитель української мови та літератури Щербак В.О.

 

 

Під гаслом «Всі дороги ведуть у Рим» пройшов урок  історії  у 6 класі вчителя Зінченко Л.М.

 

Цікаво та змістовно пройшов урок української мови  у 2 класі, який провела вчитель початкових класів Гавриленко Т.С.

 

 

Навчальне заняття з фізичної культури у 5 класі на тему «Легка атлетика» провела на базі легкоатлетичного манежу спортивного комплексу вчитель Кузьменко Н.В.

 

 

Переглядів: 359 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Peredplata