Субота, 27.04.2024, 03:47Вітаю Вас Гість | RSS
Гребінківська гімназія
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 281
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Січень » 27 » Програмно-апаратний комплекс "Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення" вже діє в гімназії
13:44
Програмно-апаратний комплекс "Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення" вже діє в гімназії
Сьогодні професійна орієнтація шкільної молоді є одним з пріоритетів в діяльності державної служби зайнятості. Мета проведення цієї роботи - профілактика молодіжного безробіття і забезпечення роботодавців кваліфікованими працівниками. Наблизити послуги з профорієнтації до учнів загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьків та педагогічних працівників шкіл дозволяє реалізація інноваційного проекту Програмно-апаратний комплекс «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення». Це спільний проект Державного центру зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України та Міністерства освіти і науки України.

На часі програмно-апаратні комплекси «Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення» вже вастановлені та успішно експлуатуються у 26 загальноосвітніх навчальних закладів м. Полтави.

«Мотиваційний термінал розвитку зацікавленості до професійного самовизначення» створено як один з інструментів реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення на період до 2011 року.

Термінал являє собою молодіжний профорієнтаційний Інтернет-портал, доступ до якого здійснюється через спеціальні електронні пристрої (тач-скріни).

Розміщення терміналів у загальноосвітніх школах забезпечує доступність учнівської молоді до актуальної інформації, яка допомагає визначитися з власним професійним майбутнім, обрати професію, що користується попитом на ринку праці. Лейтмотивом профінформаційного Терміналу став лозунг «Живи і працюй в Україні».

Термінал передбачає ознайомлення школярів:

- зі змістом професій, їх вимогами до працівника;

- навчальними закладами та підприємствами;

- станом ринку праці;

- основами законодавства про зайнятість та трудового законодавства;

- послугами державної служби зайнятості;

- методиками профорієнтаційного тестування та іншою корисною інформацією.

Кожна тематична сторінка оновлюється з визначеною періодичністю засобами бездротового Інтернету. Враховуючи значний вплив на професійний вибір школярів з боку їх батьків, змістова частина Терміналу розрахована також на батьків школярів, а також на педагогічних працівників, для яких інформація відповідним чином систематизована.

Випускники гімназії, їх батьки та педагогічний колектив, працюючи з «Мотиваційним терміналом», мали нагоду в черговий раз перконатися у тому, що цей інформаційний проект - сучасна форма професійної орієнтації молоді. Користувачі терміналу майже одностайно високо оцінили зручність користування цим пристроєм, підтвердили, що інформація, отримана за його допомогою, виявилася для них новою, цікавою, більшість з прочитаного та побаченого є пізнавальним, корисним і безперечно знадобиться у майбутньому.

Переглядів: 1944 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Peredplata