Четвер, 25.04.2024, 11:52Вітаю Вас Гість | RSS
Гребінківська гімназія
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 281
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2020 » Лютий » 4 » Вирощування кристалів у домашніх умовах
10:20
Вирощування кристалів у домашніх умовах

Кожного року гімназисти беруть участь у різноманітних науково-дослідницьких конкурсах. Та особливо полюбився учням конкурс «Кристали» для школярів загальноосвітніх навчальних закладів. Завданнями конкурсу є залучення учнів до поглибленого вивчення хімії, формування практичних навичок проведення дослідження, створення умов для самореалізації юних науковців, підтримка обдарованих школярів.

Цього року його учасниками стали: Корж Марія, учениця 11 класу - науковий керівник Шевченко С.О. та Желага Максим, учень 9 класу – науковий керівник Циганенко М.М. Учасники презентували вирощені самостійно кристали та вироби з них. Використовуючи різні складники, зокрема хімічні, учні експериментували з виготовленням кристалів: контролювали їх розмір, колір та форму. Всіх присутніх вразила краса кристалів, які за кольором нагадували сапфіри та рубіни. Учасники свої шедеври оформили як ювелірні вироби,тощо. У підготовці завдань їм допомагали наукові керівники.

Журі обрало найкращі зразки кристалів і визначило переможців. До їхнього складу ввійшла і гімназистка Корж Марія, яка посіла ІІ місце у цьому престижному конкурсі наукового спрямування.

Крім участі у цьогорічному конкурсі, Желага Максим також брав у Всеукраїнському конкурсі з кристалохімії для школярів загальноосвітніх навчальних закладів. Його організаторами є Національний центр «Мала академія наук України», кафедра неорганічної хімії Львівського національного університету імені Івана Франка і Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді». Конкурс носить ім’я його засновника – видатного вченого в галузі кристалохімії, доктора хімічних наук, професора, засновника Львівської кристалохімічної школи Євгена Гладишевського. 

Тези наукового дослідження Желаги М. ввійшли до збірника учнівських наукових тез Всеукраїнського конкурсу юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського

Вітаємо учасників конкурсу та їхніх наукових керівників, бажаємо їм подальшого розвитку на наукових теренах!

Переглядів: 377 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів
Друзі сайту
Peredplata